BTT  Volta pel parc del Garraf

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 6481
Vegades que s'ha descarregat el track: 3436
Volta per l'interior del Massís del Garraf que ens permet gaudir d'un paisatge on les vinyes, els boscos i les masies es combinen a la perfecció, sempre amb el rerefons del mar. El punt més alt d'aquesta volta és el petit nucli d'Olivella, a meitat de l'itinerari, i únic punt de l'itinerari on trobarem aigua per avituallar-nos. La ruta transcorre generalment per pistes bones, i fins i tot algun tram encimentat de pujada al coll de la Fita i a can Camps. També trobem, però, algunes rampes fortes i pedregoses i un tram de sender al final. Els canvis de desnivell són constants, ja que el terreny és força ondulat.
r627.jpg r628.jpg r629.jpg r630.jpg r631.jpg

Situats davant l'Institut Joan Ramon Benaprès continuem recte amunt fins a una cruïlla on trobem senyals del GR-5. Girem a la dreta i passem la C-58 per sota. Arribem a una primera rotonda en una zona de naus comercials i industrials. Continuem recte en pla per la zona més comercial fins a una altra rotonda, on el carrer s'acaba. Allà agafem una pista senyalitzada com el camí de la Fita. La pista puja fins al coll del mateix nom. És ampla i còmoda, i hi podem trobar cotxes. Un cop arribats al coll seguim sempre per la pista principal en pujada i un petit tram de baixada. En un punt la pista comença a baixar decididament fins a un torrent sec, és el Fondo de les Llenties i el Fondo del Jafre. En aquest punt la pista es torna a enfilar, però nosaltres la deixem per agafar un trencant a l'esquerra que està senyalitzat a la Fassina i que ressegueix el torrent. Passem pel costat de la Fassina. Continuem per la pista principal seguint els senyals del PR C-37, que no deixarem fins arribar a Olivella. Passem per una cruïlla de cinc camins i continuem recte de pujada. Passem pel Masset de Dalt, un mas en runes. Aquí la pista puja fort cap al coll de Quatre Camins. En aquest tram no hi ha arbres i si el sol pica fort, la pujada es fa dura. Un cop arribats a Quatre Camins, continuem recte de baixada cap a un nou mas que ja veiem davant, el Mas Bargalló. Poc després arribem a una cruïlla. Un rètol indica la direcció d'Olivella cap a la dreta, però nosaltres hem de girar a l'esquerra seguint els senyals del PR per arribar a Can Camps, en un tram de camí encimentat. Al cap de poc atenyem el nucli d'Olivella.
A partir d'aquí comença el retorn cap a Sitges. A Olivella anem a buscar el cementiri de la població per un carrer que al tram final s'enfila força. Al capdamunt del carrer veiem el cementiri a l'esquerra, i a la dreta, una pista que baixa. La prenem deixant algun camí secundari per arribar a una casa en runes, el Raurell, després d'una rampa forta i pedregosa. Continuem ara de baixada, creuem el torrent sec del Fondo del Raurell i deixem un trencant a la dreta, per continuar per la pista principal. Al cap de poc, en sortir del bosc, arribem a una zona de carrers per urbanitzar. Trobem un trencant a la dreta que s'enfila força. El prenem i entrem a una primera urbanització. Baixem pel carrer per on hem entrat i en trobar un carrer transversal, el prenem a la dreta. És el carrer Margalló que seguim primer en pujada i després en baixada. En un punt on hi ha un trencant veiem a la dreta la masia de Ca l'Almirall de la Font. Ens hi dirigim fins arribar a un carrer, davant l'entrada de la masia. El prenem a l'esquerra i entrem a una nova urbanització. Continuem recte baixant. Quan el carrer remunta, el deixem per agafar-ne un altre que continua baixant a l'esquerra fins a uns contenidors d'escombraries. Girem a l'esquerra. En trobar un altre trencant girem a la dreta, i al següent, tornem a girar a la dreta. Quan arribem a la darrera casa veiem una masia a la dreta, can Bertran, i unes vinyes a l'esquerra. Anem cap a l'esquerra entre vinyes i camps d'oliveres cap a la riera seca de Jafre. La travessem gairebé sense adonar-nos-en i continuant sempre pel mateix camí arribem a la casa de la Carretera. La pista passa per sota la casa. Davant veiem les Casetes, unes petites cases blanques alineades, on ens hem de dirigir. Seguim, doncs, recte, i més endavant deixem la pista principal per agafar-ne una altra a la dreta en pitjor estat que ens baixa cap a un petit torrent per remuntar, ara sí, fins a les Casetes. Allà davant veiem un sender semiempedrat que puja a l'esquerra i que està senyalitzat com a camí del Pujol. El seguim més o menys paral·lels a l'autopista, fins a entrar de nou a Sitges, al polígon industrial que hi ha a tocar del camí de la Fita d'on hem sortit.

Punt de sortida Sitges
Accés al punt de sortida El punt de sortida és l'Institut Joan Ramon Benaprès, situat al camí de la Fita, s/n, a la cruïlla amb el c/ Pintor Marià Carbonell Llopis. Aquest punt es troba a la part alta del nucli de Sitges, a tocar de la C-32.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Cap en especial, però cal tenir en compte que és una zona força seca i amb poca vegetació, per la qual cosa la ruta no és aconsellada en dies de forta calor.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 402 m
Desnivell positiu: 660 m
Durada: Unes 3 hores
Distància recorreguda: 24 km
Cartografia i bibliografia: Mapa Massís del Garraf. Esclala 1:25.000. Editorial Alpina
Època aconsellable: Tot l'any menys l'estiu o dies de forta calor
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.